El Feng Shui és una ciència oriental amb un historial mil·lenari, basat en la Teoria dels Cinc Elements: el coneixement, la gestió, implicació i importància de mantenir el flux vital de l’espai i el personal en harmonia. La seva aplicació més coneguda és la que es realitza en els habitatges o negocis, encara que en realitat es pot aplicar a qualsevol espai. En el blog de la Mar de Net us facilitarem algunes perles d’aquesta ciència mil·lenària per aportar benestar i alegria als vostres habitatges i vides. Aquí van els nostres tips de Feng Shui!
A tenir en compte: tot és energia i tot és vibració. Tant els éssers vius com tots els elements de l’univers tenen una vibració pròpia, per la qual cosa és bo saber que nosaltres contribuïm i influïm a aquest ordre i equilibri en l’univers de la mateixa manera que ho fem a la nostra llar, llocs de treball, vehicles… És a dir, a la nostra vida.
Perles de saviesa
En l’estació primaveral és important tenir en compte, que l’energia s’està despertant, que és l’estació més propícia per apostar per tot els canvis i les coses noves que desitgem a les nostres vides.
Als dormitoris és important no col·locar…
…un bressol o llit sota una finestra, o davant de la porta, o en la línia mitjana entre la porta i la finestra, del dormitori; alteren i afecten el descans. Miralls i aparells electromagnètics, o televisors, interfereixen en el benestar personal.
Pintura i decoració
En zones càlides; pintures de tons pastís, verds, blaus, groc, rosa etc., en una sola paret. En zones fredes podem utilitzar tons més càlids, pruna o ataronjats en una sola paret.
A les zones compartides
És important saber mantenir un ordre on cada persona pugui tenir un espai on situar alguna cosa personal, tenir i cuidar plantes, incorporar punts de llum en les cantonades i no utilitzar-les per dipositar abrics, motxilles etc., que entorpiran el flux d’energia i faran més pesat l’ambient.
Creem harmonia al respectar allò que sabem que agrada als altres o que per a ells és important, (una manta, una butaca, un temps de silenci, un llibre) contribuint així en el flux energètic.
Edificis petits…
…amb poca ventilació podem utilitzar tons clars o pastís en tots els espais. Els mobles massa grans entorpeixen o bloquegen el flux energètic i vital de l’edifici. Ventilar i col·locar plantes en un espai petit augmenta i potencia la seva viabilitat i els seus recursos.
Espais multidisciplinaris
És important delimitar cada zona segons funció i ús que se li doni. Per a això utilitzarem el to de la pintura, plantes, objectes personals i altres elements; així es fixa i activa el flux energètic a l’àrea personal o professional de qui habita l’espai.
Zona d’estudi o treball
Des de la teva posició hauries de tenir una perspectiva que inclogui la porta d’accés, bona il·luminació i ordre a l’habitació faran que fluïu tu i el teu treball. La taula ha d’estar buidada i ordenada. A la nostra dreta es col·loquessin ordinadors, les agendes, o telèfons etc., relacionats amb el nostre treball o estudis, excepte clar si som esquerrans que es col·loquessin a la nostra esquerra.
En el nostre frontal, algun petit objecte amb el qual ens sentim identificats. A la nostra esquerra col·locar, elements o objectes que puguis necessitar o siguin complementari per al teu treball o estudis.
Utilitzar fulles de color groc per a les anotacions, aporten concentració i enfocament. Una bona ventilació de l’espai, aporten claredat mental i dinamisme.
Des de La Mar de Net esperem que aquests tips de feng shui us aportin alegria i benestar. Ha estat un plaer col·laborar des de Alana Centre en la confecció d’aquest post.
Manuela Fernández – Tècniques Naturals i Dinàmiques Energètiques – St. Andreu de Llavaneras